2010. július 20., kedd

Ayurvédikus klinika - diéta teszt :)

semmi kül. nem történik. nyaralás pipa (felejthető)

francia tanulás folytatódik - az alapvetés az, hogy (úgy érzem) kutya kötelességem ki/felhasználni képességeimet, függetlenül attól, hogy van-e értelme megtanulni egy újabb nyelvet, vagy sem. Képes vagyok rá, kedvem is van, szeretem is a nyelveket, akkor miért ne? :)

lovaglás szintén folyt.

a lakás rendberakásával (női kötelességeim) még mindig hadilábon állok, inkább leülök netezni :)

2. baby nem jön (valahogy középidőben sosem vagyunk aktívak...)

munkával kapcs. megkereséseket kapok, egymás után 3-at már... Beadom a derekam, mert nem lehet véletlen, hogy így egyszerre megtaláltak. Az egyik nagyon érdekes :)) mert fizikai munkát jelent (egy családi vállalkozásunk, de nem konkrétan a mi sajátunk). kedvem van hozzá, sőt azt is kigondoltam, hogy 5-kor fel fogok kelni, hogy megcsinálhassam még a nap kezdete előtt. Ha állásom lesz, akkor kemény lesz majd.... :))) - Egyébként, én szeretek korán kelni, csak nem tudok :)))) -
Ez összefügg azzal, hogy a fizikai testemet szeretném rendberakni. Igen, a tornára gondolok. fújj fújj. Szembesültem a nyaraláson azzal, h dagadt vagyok. ezzel párhuzamosan megfigyeltem, hogy kezdem szeretni a testemet. nagyon jó érzés, bár még idegen :)
Per pill. úgy látom magamat, hogy én egy szép dagadt vagyok. Nem a ronda fajta :)
És fotókat is közzétettem magamról, nem itt persze, amit már évek óta nem.
Pont leszarom ki hökken meg, hogy jajj, soványabbnak gondolt. Félretettem a hiúságomat (nehéz volt) és bevállaltam. Ez van. Ez vagyok. De leszek még kárcsúbb is :) remélem :))
---
ez érdekes:
A súlyfelesleg nem akaraterő-hiány. Még csak nem is alkat. Nem a mozgásszegény-életmód eredménye, nem a helytelen táplálkozásé, nem a nemtörődömségéé.
A súlyfelesleg az energiának egy ilyen módon manifesztálódott formája. Nem jó, és nem rossz. Csak látványos és kézzel fogható a felhalmozott párnák formájában.
Hogy a soványak mégis némi joggal lehetnek önteltek ebben a témában, és érezhetik úgy, hogy ők erősebbek vagy jobbak, az azért van, mert az esetek többségében valóban valamilyen kiegyensúlyozatlanság egyenlíti ki magát, tehát hiányállapot vagy valami elégtelenség áll a háttérben. Ez lehet a máshol is gyakran emlegetett szeretethiány, lehet a félénk ego védekezése egy számára fenyegető világban, lehet a valósággal való kapcsolatban maradás útja (ahogy a súly lehúz a földre), lehet bármi, ami az adott személy számára egy adott probléma megoldása lehet.
A súlytöbblet tehát egy öngyógyító kísérlet, így nem igaz, hogy a ducik, molettek, jó húsban lévők lusták, és elhagyják magukat. Csak nekik ez a technikájuk arra, hogy kezeljenek élethelyzeteket és lelkiállapotokat.
Lefogyni tehát nem fogyókúrával lehet, hanem olyan új módszerek elsajátításával, amelyek bővítik a személy megküzdési repertoárját. A jóga nem azért fogyaszt, mert olyan fárasztó, hanem azért, mert kapcsolatba kerül az egyén a testével és ezáltal szép lassan valami fokozatosan megváltozik benne. Ugyanígy érdemes a lelkünkkel is kapcsolatba kerülni: ha megtaláljuk azt a mögöttes okot, ami elől nassolásba menekülünk, nem fog erőfeszítésbe kerülni szép lassan átalakítani az életünket…

Ui: Ja, és ez persze nem jelenti azt automatikusan, hogy minden sovány ember maradéktalanul boldog! Az ő életükben máshol szomatizálódik (azaz képeződik le testi szinten) az, ami gondot okoz nekik… link


---

hihi, ez érdekes. ayurvédikus klinika, teszt a helyes diéta megválasztásához :)
link

az eredményem: Szama Pitta Dietika (Olajos, csípős, forró, kellemetlen illatú, híg.)
bocs, h ide másolom...

--------------------------

Csak azok a termések és élelmiszerek fogyaszthatok, amelyek fel vannak sorolva:

gyümölcsök: alma, füge, szőlő, aszalt szilva, dinnyék, körte, áfonya, datolya, ananász, ritkán (mangó, narancs, málna, szilva)
zöldségek: zeller, koriander zöldje, karfiol, zöldborsó, zöldbab, spárga, gomba, brüsszeli káposzta-kelbimbó, fehér káposzta, brokkoli, cukkini, kukorica, csak édes paprika, ritkán krumpli, napraforgócsíra, uborka, petrezselyemzöld, sütőtök, sárgarépa, főtt hagyma, , fehérrépa
magvak: búza, kuszkusz, zab, árpa, hosszú rizs, hosszú barnarizs – básmáti, bármilyen kása jó búzával
babok: más:( szögletes bab, lóbab, spanyolbab) tofu (szójasajt), sárgaborsó, csicseriborsó, szója, tarkabab, (néha: lencse)
olajos magvak: csak napraforgó, kókusz, (néha: szezám)
olajok: teavaj sózatlan, kókuszolaj (vaj), szójaolaj, napraforgó legjobb ghi: teavaj lefőzete, leszűrve - kihűtve, sózatlanul
állati eredetű termékek: pulyka, csirke, (tojás néha) egyébként: állati húsok nem javasoltak
cukrok: pálmacukor, , gyümölcscukor, juharszirup, juharcukor (finomítatlan cukor) , (néha: barnacukor , friss méz )
fűszerek: koriander, koriander száraz zöldje, édeskömény, rómaikömény, menta, kurkuma, kardamon, ánizs, bazsalikom, (néha: fahéj, szerecsendió)
folyadékok: legjobb ital: keserű teák vagy szénsavmentes kúti víz, zöldtea, feketetea, hybiszkusz tea, ananász juice, gyümölcslevek- rostos fent sorolt gyümölcsökből, kávé –alkoholos ital tilos
tejtermékek: melegített nem sovány tej, túró, sajt-nem zsíros
vitaminok: B csoportja csak tavasszal, K vitamin, (néha: Ka., vas, cink)

Figyelmeztetés: Ebből a felsorolásból nincs kifelejtve semmi, ami nem szerepel az nem fogyasztható. 3 hetes diéta biztosítja a szervezet homeosztázisát- egyensúlyát , izomváz- kötőszövet-derma sav bázis stabilitását, ami rendkívül fontos bármilyen akut vagy krónikus infekciókor. Étkezést három részre kell osztani. Reggel 9 és este 19.00 óra között.

Nincsenek megjegyzések: